E-vitamin 

Der er 4 produkter.

E-vitamin er det samlede navn for stofferne tokoferol og tokotrienol. Der findes otte forskellige former af disse stoffer, der alle har E-vitamin-virkning i kroppen. Den form af E-vitamin du spiser i kosten, er for det meste typen der kaldes alfa-tokoferol. Det er den, der er mest aktivt virkende i kroppen. Det er næsten også altid den, der findes i vitaminpiller med E-vitamin.

E-vitaminerne er fedtopløselige. Hvis du tager E-vitamin-tilskud, skal du derfor indtage det i forbindelse med fedtholdige måltider, for at det optages ordentligt i tarmen.

E-vitamin er et såkaldt antioxidant. E-vitamin beskytter fedtstoffer i kroppen mod at forharske. E-vitamin beskytter desuden kroppens celler mod nedbrydelse fra skadelige stoffer fra fedtstofskiftet . I samspil med E-vitamin indgår C-vitamin og muligvis også Coenzym Q10.

E-Vitamin er et fedtopløseligt vitamin og findes da også opløst i det fedt, man får ind med kosten. De vigtigste kilder er derfor fedtstoffer, kornprodukter, æg, ost og mælk.

Den anbefalede daglige dosis ligger for mænd på 10 mg og for kvinder på 8 mg. Undtaget er gravide og ammende, der bør indtage henholdsvis 10 og 11 mg.